• SOJA (NATTO) SUSZONA BIO 200 g - NATTO

87.12
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Dostępność Mało
Waga 0.25 kg

Zamówienie telefoniczne: 603260205

SKŁADNIKI
SOJA*, woda, bakterie Bacillus subtilis var. natto. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Zawiera wyłącznie substancje powstałe w wyniku naturalnej fermentacji SOI przez bakterie Bacillus subtilis var. natto m.in. naturalną witaminę K2 MK7.
Wysoka zawartość witaminy K, witaminy B9 i B5, fosforu, potasu, magnezu, żelaza. Źródło witaminy B6 i wapnia.
Witamina K (menachinon-7) pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.
Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Zalecana porcja produktu do spożycia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: 2,8 g, co pokrywa 136 % dziennego zapotrzebowania na witaminę K.
Opakowanie zawiera 71 sugerowanych porcji produktu.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2164 kJ/517 kcal
Tłuszcz: 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6 g
Węglowodany: 35 g
w tym cukry: 0,7 g
Błonnik: 18 g
Białko: 38 g
Sól: 1,5 g
Witamina K (menachinon-7): 3654 µg (4872 %)**
Kwas foliowy: 492 µg (246 %)**
Kwas pantotenowy: 5 mg (83 %)**
Witamina B6: 0,203 mg (15 %)**
Fosfor: 944 mg (135 %)**
Potas: 1714 mg (86 %)**
Magnez: 283 mg (75 %)**
Żelazo: 5,8 mg (41 %)**
Wapń: 231 mg (29 %)**
** Dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)

ZALECANE WARUNI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, ciemnym miejscu. Nie jest to produkt chłodniczy.
CERTYFIKAT BIO jest
WEGETARIAŃSKI WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach) BEZ GLUTENU (w składnikach)
Ilość w opakowaniu zbiorczym 10
PRODUCENT - NAZWA I ADRES TON COLOR MAREK KOŁODZIEJSKI (NATTO), LUDOWA 5C, 65-742 ZIELONA GÓRA
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia