• MIESZANKA NA CIASTO JOGURTOWO - WIŚNIOWE BEZ PIECZENIA BEZGLUTENOWE DEMETER BIO 365 g - BAUCK HOF BAUCK HOF (mieszanki do wypieków)

24.74
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.45 kg

Zamówienie telefoniczne: 603260205

SKŁADNIKI
mąka OWSIANA** bezglutenowa, surowy cukier trzcinowy**, skrobia ryżowa*, skrobia kukurydziana*, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu*, sól kamienna, wanilia*. (* certyfikowany składnik ekologiczny, ** składniki z rolnictwa biodynamicznego)

OPIS
To magicznie lekkie ciasto smakuje niebiańsko, świeżo jogurtowo i jednocześnie cudownie owocowo. W zależności od upodobań możesz urozmaicić o owoce i soki do bazy owocowej, upiec bazę lub pozostawić ją niewypieczoną, stworzyć magicznie pyszne desery lub rozwinąć własne pomysły z naszą mieszanką do pieczenia.

Opakowanie zawiera: 225 g mieszanki na bazę (spód), 100 g mieszanki na masę śmietankową, 40 g mieszanki na polewę owocową.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Do przygotowania ciasta wegetariańskiego dodatkowo potrzebne są:
Na bazę: 70 g miękkiego masła.
Na masę: 400 g jogurtu naturalnego, 200 ml śmietanki, 125 ml mleka.
Na polewę owocową: 400 ml soku owocowego
oraz dodatkowo 1 szklanka wiśni bez pestek (360 g).

1. Dno tortownicy (ø 25 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Dobrze odcedź wiśnie. Odciśnięty sok użyj do polewy owocowej.
2. Ugniataj ręcznie 70 g MASŁA z 225 g mieszanki na bazę, aż uzyskasz jędrne ciasto podobne do ciasta na ciasteczka. Wlej ciasto do tortownicy i dociśnij równomiernie łyżką lub rękami do dna.
3. W celu przygotowania masy śmietankowej należy wlać 400 g jogurtu, 200 ml śmietanki, 125 ml MLEKA i 100 g mieszanki na masę do dużej, wysokiej miski (uwaga: płyn może się rozpryskiwać). Mieszaj ręcznym mikserem, do uzyskania kremowej konsystencji.
4. Rozsyp wiśnie na spodzie. Następnie wlej masę śmietankową i równomiernie rozprowadź. Wstaw do lodówki.
5. W rondelku wymieszaj trzepaczką sok owocowy i mieszankę na polewę owocową. Gotuj ciągle mieszając. Jak tylko polewa zgęstnieje, zdejmij z ognia. Szybko i równomiernie rozprowadź na masie śmietankowej. Włóż ciasto do lodówki na co najmniej 2 godziny. Przed podaniem poluzować nożem i zdjąć brzeg tortownicy.

- Do przygotowania ciasta wegańskiego dodatkowo potrzebne są:
Na bazę: 70 g miękkiej margaryny.
Na masę: 150 g wegańskiego serka śmietankowego, 500 g wegańskiego jogurtu
Na polewę owocową: 400 ml soku owocowego
oraz dodatkowo 1 szklanka wiśni bez pestek (360 g).

1. Dno tortownicy (ø 25 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Dobrze odcedź wiśnie. Odciśnięty sok użyj do polewy owocowej.
2. Ugniataj ręcznie 70 g margaryny z 225 g mieszanki na bazę, aż uzyskasz jędrne ciasto podobne do ciasta na ciasteczka. Wlej ciasto do tortownicy i dociśnij równomiernie łyżką lub rękami do dna.
3. W celu przygotowania masy śmietankowej należy wlać 150 g wegańskiego serka śmietankowego, 500 g wegańskiego jogurtu i 100 g mieszanki na masę do dużej, wysokiej miski (uwaga: płyn może się rozpryskiwać). Mieszaj ręcznym mikserem, do uzyskania kremowej konsystencji.
4. Rozsyp wiśnie na spodzie. Następnie wlej masę śmietankową i równomiernie rozprowadź. Wstaw do lodówki.
5. W rondelku wymieszaj trzepaczką sok owocowy i mieszankę na polewę owocową. Gotuj ciągle mieszając. Jak tylko polewa zgęstnieje, zdejmij z ognia. Szybko i równomiernie rozprowadź na masie śmietankowej. Włóż ciasto do lodówki na co najmniej 2 godziny. Przed podaniem poluzować nożem i zdjąć brzeg tortownicy.

Wskazówka: Aby dobrze pokroić kawałki ciasta, od czasu do czasu zanurz nóż w gorącej wodzie.
Wolisz, aby spód był chrupiący? Możesz podpiec spód w blasze przez około 13 minut w temperaturze 180°C (grzanie górne/dolne). Następnie pozwól mu ostygnąć.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1578 kJ/372 kcal
Tłuszcz: 2,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 80 g
w tym cukry: 35 g
Błonnik: 3,6 g
Białko: 5,2 g
Sól: 0,07 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY, SOJĘ i nasiona sezamu.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu
Ilość w opakowaniu zbiorczym 1
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) 60
Kraj pochodzenia Niemcy
WEGAŃSKI WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI WEGETARIAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach) BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja) BEZ GLUTENU (deklaracja)
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
  • Sklep zamknięty

Sklep Biocomplete został zamknięty.