• KUZU SZARE (SKROBIA Z KORZENIA) BIO 125 g - TERRASANA TERRASANA (kremy, makarony, sosy sojowe, inne)

36.41
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.3 kg

Zamówienie telefoniczne: 603260205

SKŁADNIKI
skrobia z korzenia kuzu szarego* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Opis:
Kuzu to bezglutenowy i wegański środek wiążący do wszelkiego rodzaju potraw, który wytwarzany jest ze skrobi roślinnej kuzu.
Nie wpływa na smak potrawy i w przeciwieństwie do skrobi kukurydzianej, kuzu sprawdza się również w daniach kwaśnych lub jako zamiennik jajka.
W Japonii jest często używany do zup, sosów i (gorących) deserów.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Użyj 12 g kuzu na 250 ml płynu. Przed użyciem rozpuścić w 2-3 łyżkach zimnej wody.
Do przygotowania budyniu użyj 60 g kuzu na 400 ml płynu. Jeśli użyjesz białego kuzu, będziesz potrzebować 20% mniej kuzu.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1428 kJ / 336 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 84 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - 0 g
Białko - 0 g
Sól - 0,1 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Ilość w opakowaniu zbiorczym 1
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) 120
Kraj pochodzenia Japonia
WEGAŃSKI WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI WEGETARIAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach) BEZ GLUTENU (w składnikach)
Masa netto (g) 125
Bez Cukru BEZ CUKRU (w składnikach)
Kraj pochodzenia składników (słownik BP) Japonia
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
  • Sklep zamknięty

Sklep tymczasowo niedostępny