Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )Do bezpłatnej dostawy brakujeDo darmowej dostawy brakujeSuma 0
-

0
0
Do bezpłatnej dostawy brakuje
Do darmowej dostawy brakuje
Suma
0
-
ŻYWNOŚĆ BIO
-
ŻYWNOŚĆ BIO BEZ GLUTENU
- batony i wafelkibez glutenu
- chałwa i sezamki bez glutenu
- ciastka i ciasteczka bez glutenu
- cukierki i draże bez glutenu
- czekolady i czekoladki bez glutenu
- desery bez glutenu
- gumy do zucia bez glutenu
- kremy i smarowidła bez glutenu
- lizaki bez glutenu
- toffi, krówki i karmelki bez glutenu
- żelki, galaretki i pianki bez glutenu
- słone i pikantne przekąski bez glutenu
- pozostałe bez glutenu
- DZIECKO BIO I ECO
-
ZDROWIE
-
URODA I HIGIENA ECO
- UTRZYMANIE CZYSTOŚCI ECO
-
DOM I OGRÓD ECO
- DLA ZWIERZĄT DOMOWYCH BIO

-
-
-
Do bezpłatnej dostawy brakujeDo darmowej dostawy brakujeSuma 0
-
-
HERBATA ZIELONA HOJICHA JAPOŃSKA BIO 60 g - MOYA MATCHA MOYA MATCHA (herbaty zielone, matcha)


Symbol:
5904730935722
Wpisz swój e-mail |
Opinie |
brak ocen
(Dodaj)
|
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Dostępność |
Brak towaru
|
Waga | 0.14 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5904730935722 |
- Opis
- Parametry
- Opinie i oceny (0)
SKŁADNIKI
Zielona herbata hojicha 100 %* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Hojicha to wyjątek wsród japońskich herbat a jej smak w niczym nie przypomina smaku innych zielonych herbat. Hojicha pochodzi z liści zbieranych jesienią i jest prażona w wysokiej temperaturze przez co jej liście nabierają ciemno- brązowego koloru. Wtedy nabiera też ona swojego wyjątkowego dymnego aromatu i słodkawego smaku z karmelowo-orzechowymi nutami. W procesie prażenia hojicha traci też swoją zawartość kofeiny dzięki czemu można ją pić przed snem i mogą ją pić dzieci kobiety w ciąży Proces prażenia zielonej herbaty został wymyślony w latach 20tych w Kioto i od tego czasu hojicha nieustannie zyskuje na popularności sięgającej już teraz daleko poza granice Japonii. Picie hojichy pomaga regulować ilość cholesterolu oraz cukru w organizmie a tkaże wzmacnia układ odpornościowy. Hojichę, podobnie jak genmaichę, podaje się często w Japonii do posiłków. Można ją parzyć kilkukrotnie choć z reguły 3 parzenia są optymalne. Moya Hojicha pochodzi z niewielkich rodzinnych i ekologicznych upraw na południowej wyspie Kiushu. Proces jej produkcji odbywa się w Uji w Prefekturze Kioto gdzie jest też certyfikowana i poddawana rygorystycznym testom na ewentualne zanieczyszczenia.
ZALECNE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
Ilość herbaty: 2-3 g na 250ml . Czas parzenia: 1-3 min. Temperatura parzenia: 75-90 C
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zielona herbata hojicha 100 %* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Hojicha to wyjątek wsród japońskich herbat a jej smak w niczym nie przypomina smaku innych zielonych herbat. Hojicha pochodzi z liści zbieranych jesienią i jest prażona w wysokiej temperaturze przez co jej liście nabierają ciemno- brązowego koloru. Wtedy nabiera też ona swojego wyjątkowego dymnego aromatu i słodkawego smaku z karmelowo-orzechowymi nutami. W procesie prażenia hojicha traci też swoją zawartość kofeiny dzięki czemu można ją pić przed snem i mogą ją pić dzieci kobiety w ciąży Proces prażenia zielonej herbaty został wymyślony w latach 20tych w Kioto i od tego czasu hojicha nieustannie zyskuje na popularności sięgającej już teraz daleko poza granice Japonii. Picie hojichy pomaga regulować ilość cholesterolu oraz cukru w organizmie a tkaże wzmacnia układ odpornościowy. Hojichę, podobnie jak genmaichę, podaje się często w Japonii do posiłków. Można ją parzyć kilkukrotnie choć z reguły 3 parzenia są optymalne. Moya Hojicha pochodzi z niewielkich rodzinnych i ekologicznych upraw na południowej wyspie Kiushu. Proces jej produkcji odbywa się w Uji w Prefekturze Kioto gdzie jest też certyfikowana i poddawana rygorystycznym testom na ewentualne zanieczyszczenia.
ZALECNE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
Ilość herbaty: 2-3 g na 250ml . Czas parzenia: 1-3 min. Temperatura parzenia: 75-90 C
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ilość w opakowaniu zbiorczym | 1 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 120 |
Kraj pochodzenia | Polska |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
Masa netto (g) | 60 |
Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
Kraj pochodzenia składników (słownik BP) | Japonia |
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
- Produkty podobne