Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )Do bezpłatnej dostawy brakujeDo darmowej dostawy brakujeSuma 0
-

0
0
Do bezpłatnej dostawy brakuje
Do darmowej dostawy brakuje
Suma
0
-
ŻYWNOŚĆ BIO
-
ŻYWNOŚĆ BIO BEZ GLUTENU
- batony i wafelkibez glutenu
- chałwa i sezamki bez glutenu
- ciastka i ciasteczka bez glutenu
- cukierki i draże bez glutenu
- czekolady i czekoladki bez glutenu
- desery bez glutenu
- gumy do zucia bez glutenu
- kremy i smarowidła bez glutenu
- lizaki bez glutenu
- toffi, krówki i karmelki bez glutenu
- żelki, galaretki i pianki bez glutenu
- słone i pikantne przekąski bez glutenu
- pozostałe bez glutenu
- DZIECKO BIO I ECO
-
ZDROWIE
-
URODA I HIGIENA ECO
- UTRZYMANIE CZYSTOŚCI ECO
-
DOM I OGRÓD ECO
- DLA ZWIERZĄT DOMOWYCH BIO

-
-
-
Do bezpłatnej dostawy brakujeDo darmowej dostawy brakujeSuma 0
-
-
HERBATA ZIELONA BANCHA JAPOŃSKA BIO 60 g - MOYA MATCHA MOYA MATCHA (herbaty zielone, matcha)


Symbol:
5904730935845
37.40
Opinie |
brak ocen
(Dodaj)
|
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Dostępność |
Średnia dostępność
|
Waga | 0.14 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5904730935845 |
Zamówienie telefoniczne: 603260205
- Opis
- Parametry
- Opinie i oceny (0)
SKŁADNIKI
Zielona herbata bancha 100%* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Organiczna zielona herbata z dojrzałych liści drugiego i trzeciego zbioru zbieranych z tych samych krzewów co liście Senchy. Bancha to w Japonii popularna herbata codziennego użytku. Liście z letnich i jesiennych zbiorów, z których powstaje naturalnie zawierają mniej kofeiny (dwa razy mniej niż Sencha lub Gyokuro), mniej substancji aromatycznych za to więcej garbników co daje Banchy jej wyrazisty smak. W Japonii często podaje się ją do posiłków. Jej stosunkowo niska zawartość kofeiny powoduje, że często pije się ją wieczorem. Mniejsza ilość kofeiny (lub teiny, jak często nazywa się ten związek występujący w herbacie) skutkuje również mniejszą goryczką naparu herbacianego w stosunku do Senchy. Nazwa Bancha pochodzi od słów „ban" i „cha." „Cha" w języku japońskim to herbata. Słowo „ban"(番) ma natomiast podwójne znaczenie. Może być rozumiane jako odpowiednik tego co „zwykłe", „popularne" lub „codzienne." Natomiast „ban" zapisane jako 晩o tej samej wymowie oznacza „późno" i odnosi się do późnych zbiorów, z których pochodzą liści wchodzące w skład Banchy. Bancha zyskała na popularności w epoce Edo i jest dzisiaj drugą najczęściej pitą herbatą zieloną w Japonii. Istnieje ponad 20 rodzajów Banchy o różnych stopniach fermentacji i pochodzących z różnych regionów. Bancha jest herbatą często rekomendowaną w diecie wegańskiej ponieważ jest najbogatszych źródeł żelaza pochodzenia roślinnego (38mg / 100g Banchy). Moya Bancha pochodzi z małych rodzinnych upraw w Prefekturze Kagoshima na wyspie Kiushu.
ZALECNE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
Ilość herbaty: 3-4 g na 250ml. Czas parzenia: 3-4 min. Ilość zaparzeń: 3. Temperatura parzenia: 70-80 C
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Zielona herbata bancha 100%* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Organiczna zielona herbata z dojrzałych liści drugiego i trzeciego zbioru zbieranych z tych samych krzewów co liście Senchy. Bancha to w Japonii popularna herbata codziennego użytku. Liście z letnich i jesiennych zbiorów, z których powstaje naturalnie zawierają mniej kofeiny (dwa razy mniej niż Sencha lub Gyokuro), mniej substancji aromatycznych za to więcej garbników co daje Banchy jej wyrazisty smak. W Japonii często podaje się ją do posiłków. Jej stosunkowo niska zawartość kofeiny powoduje, że często pije się ją wieczorem. Mniejsza ilość kofeiny (lub teiny, jak często nazywa się ten związek występujący w herbacie) skutkuje również mniejszą goryczką naparu herbacianego w stosunku do Senchy. Nazwa Bancha pochodzi od słów „ban" i „cha." „Cha" w języku japońskim to herbata. Słowo „ban"(番) ma natomiast podwójne znaczenie. Może być rozumiane jako odpowiednik tego co „zwykłe", „popularne" lub „codzienne." Natomiast „ban" zapisane jako 晩o tej samej wymowie oznacza „późno" i odnosi się do późnych zbiorów, z których pochodzą liści wchodzące w skład Banchy. Bancha zyskała na popularności w epoce Edo i jest dzisiaj drugą najczęściej pitą herbatą zieloną w Japonii. Istnieje ponad 20 rodzajów Banchy o różnych stopniach fermentacji i pochodzących z różnych regionów. Bancha jest herbatą często rekomendowaną w diecie wegańskiej ponieważ jest najbogatszych źródeł żelaza pochodzenia roślinnego (38mg / 100g Banchy). Moya Bancha pochodzi z małych rodzinnych upraw w Prefekturze Kagoshima na wyspie Kiushu.
ZALECNE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
Ilość herbaty: 3-4 g na 250ml. Czas parzenia: 3-4 min. Ilość zaparzeń: 3. Temperatura parzenia: 70-80 C
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Ilość w opakowaniu zbiorczym | 1 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 120 |
Kraj pochodzenia | Polska |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
Masa netto (g) | 60 |
Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
Kraj pochodzenia składników (słownik BP) | Japonia |
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
- Produkty podobne